Állatok a füzetemben Bori, Március 23, 2015

Vannak helyek, ahova az évek során, olyan sokszor térünk vissza, hogy szép lassan beisszák magukat a bőrünk alá, minden kanyart ismerünk, a legapróbb változást is azonnal észre vesszük. Nekem ilyen, gyerekkorom óta meghatározó hely a budapesti állatkert. Gyerekként imádtam, a mai szemmel, akkor még rettenetesen lepusztult állapotban lévő helyet. Később néhány egyetemi kurzusnak köszönhetően kicsit belülről is megismerhettem az állatkert működését, gyakornokként egy ideig én is végigcsináltam az ott dolgozók mindennapi teendőit.

Majd amikor gyerekeim lettek, nagyon hamar újra elkezdtem kijárni, az akkor már egyre szebben felújított, újragondolt és azóta is folyamatosan fejlődő állatkertbe. Szokták kérdezni, hogy milyen hamar érdemes kisgyerekekkel megnézni az állatkertet. Nagyon változó lehet a gyerekek első reakciója a náluk nagyobb, esetleg szokatlan külsejű állatok iránt, de szerintem érdemes minél hamarabb el kezdeni az ismerkedést. A nagyobbik gyerekemnek már 8 hónaposan megvolt a kedvenc kifutója (természetesen a gorillák), és azóta is minden érdekli, ami az állatokkal kapcsolatos.

Telitalálat volt az a kis ajándék, amit nem rég kaptunk. Egy füzet, amelynek lapjain mindenféle állatos képekből kivágott darabok vannak beragasztva, felkínálva a lehetőséget, hogy kiegészítsék.

Próbáljátok ki ti is! Nálunk óriási siker volt!