Mese & alkotás // Matyi és Sári nyaral Kisladik, Augusztus 25, 2015

Akik rendszeresen olvassák a blogunkat, vagy jártak már a foglalkozásainkon, azok számára nem újdonság, hogy mi a kreatív alkotást szeretjük összekapcsolni egy-egy mesével, vagy képeskönyvvel. Hiszünk abban, hogy a mesék és a szabad alkotás is segítenek színesebbé, megélhetőbbé és kifejezhetőbbé tenni a gyerekeknek a saját egyedi fantáziavilágukat.

A Pagony kiadó és könyves bolt felkérésére rendszeresen tervezzünk gyerekfoglalkozásokat egy-egy könyvükhöz, vagy mesetémához  kapcsolódóan. Ezek közül megosztunk egy párat, hogy azok is kipróbálhassák otthon, akik nem jutnak el ezekre a rendezvényekre.

Mese: Matyi és Sári az iskolában; Matyi és Sári nyaral

Ismeritek a Matyi és Sári mesekönyveket? Olvassátok el ajánlónkat a Matyi és Sári az iskolában mesekönyvről. És ha belevágtok, mindenképp folytassátok a második résszel, amelyben kicsit kevesebb kép, de annál több abszurd kaland jutott. A minden kívánságot teljesítő telefonkagyló a nyári vakáció alatt sem pihen!

Készítsetek "Azt kívánom,...." füzeteket, melyekbe minden titkos és nemtitkos kívánságotokat lerajzolhatjátok és leírhatjátok!

Mi kell hozzá?

  • fehér A4-es papír (a füzet lapjai)
  • 1 db színes lap (a füzet borítója)
  • zsinór
  • grillpálca
  • nyomda
  • színes ceruza/filc/kréta

Hajtsátok félbe a fehér lapokat és a színes lapot.  A hajtás vonalában két helyen lyukasszátok ki a lapokat grillpálcával. Vágjatok egy darab zsinórt és fűzzétek össze a lapokat. Mielőtt megcsomózzátok, próbáljátok ki, hogy könnyen nyílik-e, ha túl szorosan kötitek össze a lapokat, nem fogjátok tudni kinyitni a füzetet.

Újszülött kiskutya

A füzet elejére saját készítésű, vagy készen kapható betűkészlettel nyomdázzátok rá a neveteket, a füzet címét, vagy ami eszetekbe jut. Ha magatok vágjátok ki a betűket (mi dekorgumi betűket ragasztottunk a rég nem használt építőkockákra), akkor figyeljetek arra, hogy fordítva és visszafelé ragasszátok fel a betűket a hordozó felületre (lehet fakocka, vagy akár egy erősebb kartonlap is.)

Ingyen fagyi

Mindig karácsony

Ha szeretnétek a füzetkészítéshez minden hozzávalót egybe megkapni, akkor próbáljátok ki a Könyv- és nyomdakészítő készletünket! (Részletek itt!)