Mese & alkotás // Szerintem mindenki legyen kufli! Kisladik, Szeptember 09, 2015

Akik rendszeresen olvassák a blogunkat, vagy jártak már a foglalkozásainkon, azok számára nem újdonság, hogy mi a kreatív alkotást szeretjük összekapcsolni egy-egy mesével, vagy képeskönyvvel. Hiszünk abban, hogy a mesék és a szabad alkotás is segítenek színesebbé, megélhetőbbé és kifejezhetőbbé tenni a gyerekeknek a saját egyedi fantáziavilágukat.

A Pagony kiadó és könyves bolt felkérésére rendszeresen tervezzünk gyerekfoglalkozásokat egy-egy könyvükhöz, vagy mesetémához  kapcsolódóan. Ezek közül megosztunk egy párat, hogy azok is kipróbálhassák otthon, akik nem jutnak el ezekre a rendezvényekre.

Mese: Szerintem mindenki legyen kufli!

Kuflikból sosem elég. Dániel András legújabb könyvében a kuflik jelmezbálba készülnek, és megünneplik Titusz születésnapját. Megint felbukkannak a varázsgombák, abszurd nevű állatokban és növényekben sincs hiány, és végre fény derül a Kacatok Titkos Vándorlására is. A könyv ajánlóját ITT olvashatjátok.

Készítsetek kufli fejdísz, és varázsoljátok át a fejeteket kuflidombbá!

Mi kell hozzá?

  • vastag karton
  • tűzőgép
  • fehér papír
  • színes zsírkréta
  • gumi (1,5-2 cm széles, kb. 10 cm hosszú)

A kartonból vágjatok két kb. 5-8 cm széles csíkot. Az egyik olyan hosszú legyen, hogy majdnem körbeérje a gyerekek fejét. Mérjétek a gyerekek fejéhez, és a hiányzó részre vágjatok egy darab gumit. A gumi két végét tűzzétek a kartoncsík két végére, így egy pont jóméretű koronát kaptok, ami nem fog állandóan le-, vagy felcsúszni. A másik kartoncsíkot a fej fölött keresztben átvezetve tűzzétek az elsőhöz. Rajzoljatok kuflikat, vágjátok ki őket és tűzzétek a kartoncsíkokra. 

Még több fotót ITT nézegethettek.