Mi jár a fejedben? Bori, Július 09, 2015

Mindenkinek megvannak a saját trükkjei, hogyan szórakoztassa a gyerekeket egy-egy hosszabb utazás alatt. Pár színes ceruza és egy fehér füzet mindig jól jöhet, akár vonatozunk, akár hosszabb ideig kell autóban ülniük, vagy bárhol várakozni kényszerülünk. A gyerekek borzasztóan örülnek annak, ha néha utazás előtt egy sima füzetet kicsit átalakítunk, vagy feldobunk valamivel.
Korábbi posztokban bemutattuk az autós-utazós füzetünket, vagy az állatos-kiegészítős füzetet, ha még nem tettétek, próbáljátok ki ezeket!
És itt a legújabb kedvencünk a Mi jár a fejedben? füzet

Kell hozzá:

  • pár darab fehér A4-es lap
  • két darab különböző színű A4-es lap
  • tű, zsinór (esetleg egy fa grillpálcika)
  • hegyes olló, vagy sniccer
  • cellux
  • színes ceruza
Az egyik színes lapot és a fehér lapokat hajtsátok félbe. A hajtás vonalában lyukasszátok ki két helyen tűvel, vagy grillpálcikával. Dugjátok át a zsinórt a két lyukon, csomózzátok meg, és már össze is fűztétek a lapokat.
A másik színes lapot is hajtsátok félbe és a hajtás mellett 2 centire vágjátok el. Csak a lap nagyobbik felére lesz szükségetek. Rajzoljatok egy fejet a lapra, majd sniccerrel vágjátok ki a fej egy részét.
A fejes lapot celluxszal ragasszátok a füzet hátsó lapjához, úgy hogy szépen rá tudjátok hajtani a füzet elejére. (A félbehajtást illesszétek a hátsó lap tetejéhez és a plusz 2 centis részt ragasszátok oda a hátsó laphoz. Ez így kicsit bonyolultan hangzik, de ha a kezetekben van, rögtön egyértelmű lesz, hogyan kell csinálni!)
Kezdhetitek a rajzolást!
Van, aki csak a búvárkodásra, a gördeszkázásra és a kajakozásra tud gondolni ilyen melegben.
Nektek mi jár a fejetekben?