Iggy Peck ihlette szőlőépítmények Kisladik, Szeptember 04, 2014

Emlékeztek még Iggy Peck-re? Arra a második osztályos kisfiúra, aki fantasztikus építményeivel kápráztatja el környezetét? Nemrég írtunk róla. Iggy építési szenvedélyének története inspirálta az alábbi szőlőszobrokat.

Ugyanis azt tőle mindenképpen megtanultuk, hogy ha képesek vagyunk más szerepben is elképzelni a hétköznapi tárgyakat, bármit fel lehet belőlük építeni. Korábban már készítettünk hasonló szobrokat pillecukorból (írtunk is róla itt), most a nyárvégi kínálatnak megfelelően szőlőt használtunk.

Sokszor nem lehet előre megjósolni, hogy egy alkotásra ösztönző ötlet mennyire lesz népszerű a gyerekek körében. Ennek a foglalkozásnak a sikerét messze alábecsültem. Ebből a két egyszerű alapanyagból mindkét gyerek hosszan, elmélyülten alkotta a legkülönbözőbb építményeket. Előbb fogyott el a szőlő, mint az ötlet. Mi sem bizonyítja jobban, hogy néhány egyszerű alapanyag már önmagában elég felhívás egy gyereknek arra, hogy különösebb instrukció nélkül önállóan kitalálja és megvalósítsa saját ötleteit. És ebből rendszerint nincs hiány, csak teret kell nekik biztosítani.

Készült a szőlőből egér, fülbevaló, legyező, karkötő és súlyzó.

A friss hatéves pedig egy hatalmas, geometrikus épületen dolgozott hosszan, kitartóan koncentrálva, hogy minden szabályosan legyen összeszerelve.