Vulkánkitörés a konyhában Kisladik, Április 08, 2015

Nemrég tűzhányókat építettünk a konyhában és néhány konyhai alapanyag segítségével imitáltuk a kitöréseket. A kísérlet nagyon látványos, egyszerű és biztonságos. Garantált siker a gyerekek körében, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók

  • házi gyurma
  • 2 ek. szódabikarbóna
  • néhány csepp mosogatószer
  • ételfesték
  • ecet
  • langyos víz
  • tálca
  • befőttesüveg

A befőttesüveg köré vulkánalakot formáztunk maradék házi gyurmából.

Kerestünk néhány dolgot a lakásban, amivel élőbbé varázsolhattuk a tájképeinket. Így most mogyorószemek, gallyak, száraz karácsonyfaágak, magyal bogyók és őszi falevelek kerültek a vulkánok köré.

Beköltözött néhány lakó is.

Amikor elkészült az összes erdő, bokor, tó, ösvény, kisbaba, és az utolsó patak is, kezdődhetett a kísérlet!

Először megtöltöttük a befőttesüveget langyos, színes vízzel, majdnem egészen a tetejéig. Hozzáadtunk 6 csepp mosogatószert és két evőkanál szódabikarbónát. 

Majd fokozatosan elkezdtük beleönteni az ecetet a befőttesüvegbe.

EXTÁZIS!

Innentől kezdve a gyerekek egymás kezéből kapkodták ki az ecetes üveget és addig robbantgatták a vulkánjaikat míg ki nem fogytunk a szódabikarbónából és ecetből.

Ötlet innen.

Korábbi kísérletezős posztjaink itt találjátok.